Genellikle fırın ve ocak bir arada satışa sunulan bu ürünlerin ocak veya fırın kısmında tamirat gerektiren durumlar olabilmektedir. 0(242) 325 88 33

Hotpoint Ariston Fırın Tamiri

Genellikle fırın ve ocak bir arada satışa sunulan bu ürünlerin ocak veya fırın kısmında tamirat gerektiren durumlar olabilmektedir. Kendiniz halledebileceğiniz sorunlar olduğu gibi, uzman desteği almanız gerekecek sorunlarla da karşılaşabilirsiniz. Hotpoint Ariston fırın tamiri için başvuru yapmadan önce aşağıda sıralayacağımız basit yönergeleri takip edebilirsiniz.

Öncelikli olarak ocak problemlerinden bahsedelim.

·       Ocak gözleri kısık yanıyorsa bu ocak gaz memelerinin tıkanmış olabileceği anlamına gelebilir. Toplu iğne yardımıyla tıkanıklığı giderebilirsiniz.

·       Ocağınızın is yapması gibi bir sorunla karşı karşıyaysanız aygazın gözlerine yemek artığı kaçmış olabilir. Bunların yanması sonucu is oluşabileceği gibi, gaz çıkışını sağlayan memelerin lpg veya doğalgaz uyumlu olması ve amacı dışında kullanılması sebebiyle de is yapabilir. Temizliğini yaptığınız halde sorun devam ediyorsa ariston servis elemanları size yardımcı olacaktır.

·       Ocak çakmağının yanmaması veya sürekli yanması durumunda ise; ateşleyicinin olduğu kısmı kontrol edin. Temassızlığı halinde ocak ateşleme yapmayabilir. Düğmenin bozuk olması durumunda ise çakmak durmaksızın yanmaya devam eder. Böyle bir sorunla karşılaştığınızda düğmenin değiştirilmesi gerekebilir. Bunun için Hotpoint Ariston fırın servisi hizmeti almak için firmamıza ulaşabilirsiniz.

Şimdi de fırın problemlerine değinmek istiyoruz.

·       Fırına koyduğunuz yiyeceklerin aşırı kuruması, keklerin kabarmaması gibi problemlerle karşılaşıyorsanız, fırınınızda fan arızası olabilir. Bu durumda fırın tamiri için bize ulaşabilirsiniz.

·       Fırının alt ya da üst kısmının pişirmemesi durumuyla karşı karşıyaysanız öncelikli olarak düğmelerin kontrolünü yapmalısınız. Her şey yolunda gibi göründüğü halde sorun devam ediyorsa ısıtma rezistanslarında veya düğmede arıza olduğunun göstergesidir. Kullanıcı olarak bu konuda maalesef sizin yapabileceğiniz bir şey bulunmamaktadır ve fırın servisi ekibimizden destek almalısınız.

·       Fırın ışığının yanmaması sorunuyla karşılaştığınızda, fırının çalıştığından emin olmalısınız. Fırın çalışıyor sadece ışığı yanmıyorsa ampulü patlamış olabilir kontrol edin.

·       Fırınınız hiçbir şekilde çalışmıyorsa, elektrik geldiğinden emin olmalısınız. Anahtar yerini değiştirerek yeniden deneyin ve hala çalışmıyorsa Hotpoint Ariston fırın tamiri için bize ulaşabilirsiniz.

Karşılaştığınız sorun bunlardan biri değilse bilgi ve destek almak için bize ulaşabilirsiniz. Güler yüzlü ekip arkadaşlarımız size destek olmak için ellerinden gelen yardımda bulunacaklardır.